top of page
Αναζήτηση
  • Εικόνα συγγραφέαAdmin

Αγορά ακινήτου στην Ελλάδα εξ αποστάσεως.

Έγινε ενημέρωση: 14 Απρ 2021


Ως αποτέλεσμα της μεγάλης ανάπτυξης των τεχνολογιών και της επέκτασης αγοράς πωλήσεων, παρουσιάστηκε η ανάγκη και σε συνέχεια η δυνατότητα σύναψης συμβάσεων όχι μόνο με τις παραδοσιακές μεθόδους, αλλά και από απόσταση. Η συνεχής ανάπτυξη των επικοινωνιακών σχέσεων οδήγησε στην απλοποίηση της απόκτησης ακίνητης περιουσίας από απόσταση, και στην κατάρτιση συμβάσεων αγοραπωλησίας.


Στις μέρες μας παρατηρείται μεγάλη πρόοδος στον τομέα της εξ αποστάσεως αγοραπωλησίας ακινήτων, η οποία οφείλεται στη σειρά γεγονότων, καταστάσεων και στη διαδικασία παγκοσμιοποίησης στο σύνολο της.


Συνεπώς, για να αγοράσετε ένα ακίνητο από απόσταση στην Ελλάδα, πρέπει πρώτα να προσδιορίσετε το ακίνητο της επιλογής σας. Σε περίπτωση που εσείς οι ίδιοι ψάχνετε για ένα ακίνητο μέσω διαδικτύου, είναι σκόπιμο να το κάνετε σε αξιόπιστους και έγκυρους ιστότοπους πωλήσεων ακινήτων, προκειμένου να αποφευχθεί περιττή σπατάλη χρόνου, πιθανώς και χρημάτων. Αν εμπιστεύεστε την επιλογή ακίνητης περιουσίας σε έναν μεσίτη ή μια εταιρεία που δραστηριοποιείται στον τομέα των ακινήτων, το μόνο που χρειάζεστε είναι να βεβαιωθείτε για τον επαγγελματισμό τους και την ικανότητα να βρουν το ιδανικό για εσάς ακίνητο, ανάλογα με της ανάγκες σας.


Όταν γίνει η επιλογή του ακινήτου και είστε έτοιμοι να το αγοράσετε προτού προβείτε σε οποιαδήποτε ενέργεια, πρέπει να προσλάβετε έναν δικηγόρο εξ αποστάσεως, και να συζητήσετε μαζί του την διαδικασία.



Για απόκτηση ακινήτου εξ αποστάσεως και υπογραφή συμβολαίου αγοραπωλησίας, ο αγοραστής πρέπει να κάνει πληρεξούσιο σε συμβολαιογράφο, όπου ο δικηγόρος του ή οποιοσδήποτε τρίτος θα ενεργεί ως πληρεξούσιος, αντιπρόσωπος και αντίκλητός του.

Το πληρεξούσιο μπορεί να υπογραφεί οπουδήποτε στον κόσμο και να αποσταλεί στην Ελλάδα, στον τόπο που βρίσκεται το ακίνητο.


Κατά την αγορά ακινήτου, συνιστάται να συνεργαστείτε με δικηγόρο, καθώς πιθανότατα θα είναι αυτός που θα συντονίζει όλη τη διαδικασία και θα ελέγξει τη σωστή ολοκλήρωση της τελικής σύμβασης αγοραπωλησίας.


Ένας δικηγόρος υποχρεούται να κάνει νομικό έλεγχο του ακινήτου για την ύπαρξη βαρών, να ετοιμάσει τα απαραίτητα έγγραφα για τον αγοραστή, να ελέγξει τα προσκομιζόμενα έγγραφα του πωλητή, να συνεργάζεται με συμβολαιογράφο για την κατάρτιση της τελικής σύμβασης αγοραπωλησίας με μεταβίβαση κυριότητας στον αγοραστή, υποδεικνύοντας σωστά τον τρόπο πληρωμής αγοράς ακινήτου.


Ως εκ τούτου, η αγορά ακινήτου με πληρεξούσιο διαφέρει από τη σύμβαση αγοραπωλησίας με τον παραδοσιακό τρόπο μόνο με την ύπαρξη πληρεξουσίου και την απουσία αγοραστή καθ' όλη τη διάρκεια της διαδικασίας.


Φυσικά, δεν θα προέβαιναν όλοι σε μια αγοραπωλησία ακινήτου μέσω ενός αντιπροσώπου. Οποιοσδήποτε σκεπτικός αγοραστής ανησυχεί πολύ για την αγορά ενός ακινήτου εξ αποστάσεως. Αξίζει όμως να σημειωθεί ότι η σωστή επιλογή μεσίτη, έμπιστου εκπροσώπου, δικηγόρου θα εξαλείψει πλήρως το γεγονός του κινδύνου.


Με σωστή συνεργασία του αγοραστή, που βασίζεται κυρίως στην εμπιστοσύνη στον μεσίτη και δικηγόρο, οι οποίοι πρέπει να είναι επαγγελματίες στον τομέα τους, ο αγοραστής περιορίζει τον κίνδυνο. Τα σύγχρονα εργαλεία επικοινωνίας καθιστούν εύκολη τη διαδικασία αλληλεπίδρασης από απόσταση και δημιουργούν γρήγορη και αξιόπιστη συνεργασία με ουσιαστικά εργαλεία για την προβολή ακινήτου και όλων των εγγράφων στον αγοραστή.


Επίσης είναι σημαντικό να τονιστεί ότι μετά την υπογραφή του συμβολαίου αγοραπωλησίας και την καταχώριση του από τον δικηγόρο στο αρμόδιο κτηματολογικό γραφείο επέρχεται η πλήρη κυριότητα του αγοραστή επί του ακινήτου, και αυτομάτως παρέχετε στον ιδιοκτήτη ειδική νομική προστασία, επειδή η καταχώριση συμβολαίου αγοραπωλησίας για το ίδιο ακίνητο με τον ίδιο πωλητή δύο φορές είναι αδύνατη.


Με αυτό τον τρόπο, η αγορά ακινήτου εξ αποστάσεως μπορεί να είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο ώστε να γίνετε ιδιοκτήτης οποιουδήποτε ακινήτου με ελάχιστο κόπο και δαπάνες. Ωστόσο, μην ξεχνάτε ότι ένα τόσο σημαντικό ζήτημα θα πρέπει να βασίζεται στην λογική: πρέπει να λάβετε σοβαρά υπόψη την επιλογή των πληρεξουσίων, να παρακολουθείτε όλη τη διαδικασία και μετά την ολοκλήρωση της σύμβασης αγοραπωλησίας, να παραλάβετε από τον δικηγόρο τον πλήρη φάκελο με όλα τα έγγραφα που πιστοποιούν την ιδιοκτησία σας.


Για να ενημερωθείτε για τη διαδικασία αγοραπωλησίας ακινήτων στην Ελλάδα, κάντε κλικ εδώ.


Εάν έχετε ερωτήσεις νομικής φύσεως, μπορείτε πάντα να επικοινωνήσετε με δικηγόρο, κάνοντας κλικ εδώ.


Η εταιρεία μας αναλαμβάνει πλήρως όλη την διαδικασία αγοραπωλησίας. Τα ακίνητα μπορούν να επιλεγούν στη βάση δεδομένων της ιστοσελίδας μας ή να αναζητηθούν ειδικά για σας κατόπιν του αιτήματος σας συμπληρώνοντας την φόρμα εδώ.



© 2020 Pronaon



 

ΠΡΟΣΟΧΗ! Το σχετικό άρθρο αποσκοπεί να δώσει μια γενική εικόνα ενημερωτικού χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να ληφθεί υπόψη ως κανόνας για οποιαδήποτε περίπτωση. Η κάθε περίπτωση φέρει πάντα εξατομικευμένο χαρακτήρα.


0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page