Αναζήτηση
  • Admin

Βραχυχρόνια μίσθωση μέσω της Airbnb - Τα βασικά που πρέπει να γνωρίζετε.

Έγινε ενημέρωση: 14 Απρ 2021


Τους τελευταίους μήνες, πολλά ακούγονται και γράφονται για την βραχυχρόνια μίσθωση ακινήτων, κυρίως μέσω ηλεκτρονικών πλατφορμών (με πιο γνωστή την “Airbnb”), και όλο και περισσότεροι ιδιοκτήτες ακινήτων προσανατολίζονται στην υιοθέτηση του τρόπου αυτού για την εκμίσθωση των ακινήτων τους. Μάλιστα, πολλοί από αυτούς έχουν ανεβάσει τις τιμές ενοικίασης σε τέτοιο βαθμό, ώστε είναι αδύνατον για τους υποψήφιους (εγχώριους κυρίως) μισθωτές να προβούν σε σύναψη μισθωτηρίου.

Τη λύση της βραχυχρόνιας μίσθωσης ξεκίνησαν να επιλέγουν ιδιοκτήτες ακινήτων σε περιοχές υποβαθμισμένες, όπου δυσκολεύονταν να βρουν ενοικιαστές, ή σε περιοχές τουριστικές σε ακίνητα που οι ίδιοι δεν χρησιμοποιούσαν ή χρησιμοποιούσαν λίγες ημέρες το χρόνο.


Προφανώς η επιλογή αυτή λειτούργησε θετικά, καθώς οι πλατφόρμες αυτές έχουν το πλεονέκτημα να φέρνουν πιο άμεσα σε επαφή εκμισθωτές και υποψήφιους μισθωτές, σχετικά με άλλες παραδοσιακές μεθόδους, εκμεταλλευόμενες την όλο και πιο ευρεία χρήση του διαδικτύου. Επίσης, ο υποψήφιος μισθωτής μπορεί να βρει αυτό που θέλει σε καλύτερη τιμή και από τα πιο οικονομικά ξενοδοχεία.


Σχετικά γρήγορα όμως το φαινόμενο έχει επηρεάσει και ιδιοκτήτες ακινήτων σε σχετικά καλές ή πολύ καλές περιοχές, όπου τα ακίνητα μισθώνονται εύκολα έτσι και αλλιώς, με αποτέλεσμα την εκτίναξη των τιμών των ενοικί